Vannpolering

Vannpolering

Vannpolering er forholdsvis ukjent på markedet, selv om det allerede eksisterte under 2. verdenskrig. Den gang ble metoden brukt hos Rolls Royce når dem skulle øke overflatespenningen i turbinbladene på jetmotorer.

Vannpolering renser metallet og etterlater en overflate som er fantastisk og vakker, helt uten kjemikaljer. bruk din egen tid på den delen av jobben som er kjekk og gjivende så ordner vi vrensking av dine metall deler.

Mer informasjon om vannpolering nederst på siden.

Aluminium fornyelse

Gjenoppliv aluminium! Vår vannpolering prosess fornyer overflaten av aluminium, og gjenoppretter den til sin tidligere glans.

kobber fornyelse

Kobberperfeksjon! Vår vannpolering prosess fornyer kobber, og bringer tilbake dens opprinnelige glans og glød.

Messing fornyelse

Hev messing til nye høyder! Vår vannpolering prosess gir nytt liv til messing, og etterlater den med utseendet som ny.

Rengjøring prosesser

Andre metoder

Det krever noe mer av kabinettet, og man trenger vanntanker, pumper og filter. Kostnadene for utstyr blir høyere, og man trenger en voksen luftforsyning for å drive det hele. Det er nok grunnen til at metoden ikke er så vanlig i Norge som tørrblåsing. Problemene med tørrblåsing er velkjent, sand eller glass river opp overflaten som blir matt og hes, og umulig å holde ren dersom flaten ikke skal males. Materiale blir liggende igjen selv om man vasker så grundig man kan, og kan løsne fra motordeler under drift og gjøre stor skade. Lagerflater og sårbare steder må dekkes nøye til så de ikke blir skadet og mister sine toleranser. 

De fleste kjenner til «sandblåsing», som er blitt et fellesnavn enten man bruker grovt slipemiddel, glassperler eller til og med bakepulver. Tilsett vann og du har vannpolering! Enkelt? Ikke helt

Bakepulver, «Soda Blasting» er skånsomt, men ikke særlig effektivt, og heller ikke særlig glansfullt. Det samme gjelder for eksempel nøtteskall. 

Syrer og baser og mange andre kjemikalier blir brukt også. Bortsett fra at de ikke renser like godt på alle typer forurensning, har de flere ulemper. De er krevende å håndtere trygt og sikkert for mennesker og miljø, de vil ofte skade objektet som skal renses, og det er svært vanlig med missfarging og striper. 

Ikke akkurat det folk er ute etter, er det vel?

Vannpolering

VANNPOLERING gir derimot ett helt annet resultat! Overflaten får en nydelig halvblank finish, fordi vannet gir glassperlene en polerende effekt. Glasset blir ikke sittende igjen i metallet og man trenger ikke en gang dekke til lagerflater og slike ting, fordi den skånsomme prosessen ikke river opp overflaten eller fjerner noe som helst materiale fra den! Topplokk, motorblokk, stempler, veiv og staker, ALT kan renses og poleres med VANNPOLERING! Forgassere, manifolder, gummislanger, plastdetaljer, alt! 

Metoden renser grundig til og med i innvendige gjenger og mellom kjøleribber og trange passasjer, fordi vannet bærer med seg mediet inn i den innerste krok. 

Overflaten blir «lukket» og smussavstøtende, slik at finishen blir langvarig og lett å holde ren.

Metoden egner seg like godt til andre ting også, og ikke kun motordeler. Gryter og stekepanner blir som nye, fiskeredskaper, pyntegjenstander, hagegnomen ute i hagen, stein og glass, verktøy, harde tre-sorter, leker, konas høyhelede sko… Det er bare å spørre!

Ta kontakt med oss i Undheim Overflate Teknikk for å høre om vi har en bra og effektiv måte for å hjelpe deg med ditt prosjekt